III. Fa'apipi'i La'au Moavaa ma Suiga

Ou te talitonu e masani tagata uma i mooti vao.E masani ona faʻaaogaina i le teuteuina o togalaau, ma isi, ae i le taimi lava e tasi, o le faʻapipiʻiina ma le suia o lau moavai o se mea taua tele.Talu ai e umi se taimi e galue ai le moa vao, e faigofie lava ona fa'atupu fa'afitauli e pei o le ofuina o le lau ma le fa'aletonu o le tulaga.Faʻapipiʻi saʻo o le lau e mafai ona faʻamautinoa le faʻagaioiina o le masini ma aloese mai faʻafitauli e pei o le vibration o le masini ma le le lelei o le tipiina i le taimi o le taotoga.

Fa'afefea ona fa'apipi'i lau moavai:
1. O lo'o i ai se nati lapo'a i le lau o le moa vao e fa'amau ai le lau.A faʻapipiʻi, faʻapipiʻi le lau i luga o le tisiketi o le moa vao, ma faʻamau le nati.O le faʻamalosi faʻamalosi o le nati e 30-40N-m.
2. A mae'a, tu'u le moa vao i luga o se mea mautu ma toso lemu le maea i ni nai taimi ina ia mautinoa e leai se suauu i totonu o le pa'u a'o le'i amataina.
3. Aveese le palapala ma vao mai le lau moavai, mea e uu ai lau ma totonu o le moa vao, ma fa'apipi'i le fa'amau, lau ma le fa'amau.
4. Uu mau le lau ma ia mautinoa o lo'o pa'i le lau i luga o le lau.Fa'amau fa'amau fa'amau i se torque o le 50-60N-m.

talafou3

Manatua: O le faʻamau o le lau o se faʻailoga faʻapitoa ma e le mafai ona suia i isi faʻamau.A va'ai mai le pito i lalo, e fa'ata'amilo le lau i le fa'afeagai fa'afeagai.A faʻapipiʻi, ia mautinoa o loʻo faʻasaga le pito tipi i le itu o le taamilosaga.

Fa'afefea ona sui lau moavai:
1. Pe a sui le lau moavaa, ave muamua se tootoo faʻapipiʻi, faʻaoga le ufiufi uʻamea laʻititi i luga o le ulu tipi ma le pu faʻapipiʻi i totonu, ona faʻapipiʻi lea o le tootoo.
2. I lalo o le lau, o lo'o i ai se nati lapoa.O le nati lea e fa'aoga e fa'amau ai le lau.A mae'a ona fa'apipi'i le ulu tipi o le moa vao, e mafai ona e fa'aogaina se fa'aoga e fetaui ma le nati o le ulu e fa'ailo ai le ulu o lo'o tipi.O lo'o i lalo le fa'amau seti.
3. Pe a tatala le sikulima o loʻo faʻapipiʻi le ulu tipi, ona mafai lea ona e aveese le ufiufi uʻamea i lalo o le faʻailoga.
4. A uma ona aveese le ufiufi uʻamea, e mafai ona e vaʻaia o loʻo i ai se uʻamea uʻamea i lalo, ona aveese lea o le uʻamea uʻamea mafiafia.A aveese vaega o loʻo i luga, e mafai ona aveese lelei le lau o le moa vao.
5. Ona sosoo ai lea ma le tuu o le lau e sui i luga o le manoa, ona tuu lea o vaega e faamau ai le ulu o le tipi lea na faatoa aveesea i tua i le faasologa i tua, ma mulimuli ane faʻamalosi faʻamau, ina ia mafai ai e le ulu tipi o le moa vao sui ai.


Taimi meli: Oke-15-2022